• Projekt aranżacji wnętrz biur gazety wyborczej, architektura wnętrz wrocław
  • Projekt aranżacji wnętrz biur gazety wyborczej, architektura wnętrz wrocław
  • Projekt aranżacji wnętrz biur gazety wyborczej, architektura wnętrz wrocław
  • Projekt aranżacji wnętrz biur gazety wyborczej, architektura wnętrz wrocław
Poprzedni
Następny
|

Projekt aranżacji wnętrz biur gazety wyborczej

Projekt aranżacji wnętrz biur głównej siedziby Gazety Wyborczej we Wrocławiu

Biura znajdujące się w modernistycznym budynku na Placu Solnym zostały zaprojektowane w stylu nowoczesnym, przy uwzględnieniu wszelakich standardów minimalizmu.
Na suficie w holu wejściowym zostały zastosowane drewniane panele, których rolą poza walorami estetycznymi, jest przysłonięcie technologii wentylacyjnej i elektrycznej. Lada recepcyjna została wpisana w narożnik pomalowanych grafitową farbą ścian, tak aby na ich tle mocno wyróżniało się widniejące tam logo Gazety Wyborczej. Kształt lady recepcyjnej został wyraźnie podkreślony oświetleniem liniowym dzięki, któremu projektanci osiągnęli odpowiednie światło do pracy.
We wnęce po przeciwnej stronie zaprojektowano siedziska dla osób oczekujących, dzięki czemu nie zakłóca to w żaden sposób komunikacji między drzwiami wejściowymi a biurem. Na ścianie architekci wnętrz pozostawili blachę perforowaną zaprojektowaną przed laty przez poprzednich projektantów, aby zachować postmodernistyczny akcent.